Orionnevel

Oronnevel

Canon 6Da, ef 50mm f4, Hutech IDAS LPS-D2; iso800, f/4, 37 x 300s; 21 januari 2023, Vorden

Voorafgaand aan de komeet wilde ik de tijd nuttig besteden. Ik had immers alle astrospulletjes al buiten staan. Om het mezelf niet moeilijk te maken besloot ik om voor de Orionnevel en “Running Man” te gaan. Lekker makkelijk. Alhoewel makkelijk.. De lucht was niet heel droog. ’s Ochtends bij het bekijken van de opnames zag ik dat halvewege de sessie Orion inmiddels zo laag aan de hemel stond dat de mistige omstandigheden de overhand namen. Helaas. Toch hield ik uiteindelijk nog 37 subs over.

Tijdens het kalibreren en bewerken van de opnames zag ik dat er behoorlijk wat ruis zichtbaar was, vooral in de donkere delen. Met de 30 dagen free trial NoiseXTerminator en ook de BlurXTerminator kon ik de ruis behoorlijk reduceren. Ook bij het verkleinen van sterren deed BlurXTermintor zijn werk uitstekend. Misschien dat deze PixInsight plugins blijvertjes worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *