Draaikolkstelsel

M 51

Canon 6Da, Skywatcher N 200/1000 PDS, EQ6-R PRO, Hutech IDAS LPS-D2; iso800, 30 x 120s; 5 april 2023, Vorden

Gisteren was het helder, maar.. het was ook volle maan. En dat is niet de beste combinatie voor deepskyfotografie. Nu wilde ik dolgraag mijn EQ6-R montering uitproberen. Lange belichtingen zaten er dus vanwege de maan niet in. De keuze viel op het draaikolkstelsel dat iets verder weg stond van de maan. Nu kon ik tevens bekijken hoe de 200/1000 zich zou gedragen. De eerste 30 opnames zagen er prima uit. Daarna leek zich een probleem voorgedaan te hebben, want nagenoeg elke opname bevatte een volgfout. Daar moet ik dus nog even naar kijken. De eerste 30 opnames heb ik toch even door PI gehaald en het resultaat viel niet tegen. Zie hierboven. Nu even wachten op de maanloze nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *