Iepenpage

Iepenpage

Canon 5d mk2, Sigma 105mm f2.8; iso800, f/5.6, 1/320s, +1/3 stop; 20 juli 2023, Baak

Vandaag kreeg ik mijn nieuwe macro-objectief binnen, de Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM. En die moest ik dan natuurlijk meteen uitproberen. Ik wist nog wel een wandelpad te vinden langs een bosrand met veel Konningekruid. De plek voor dagvlinders. Naast de veel voorkomende soorten vloog er ook een Keizersmantel, maar helaas te schuw. Daarentegen was de Iepenpage die ik vond verre van schuw. Het prachtige vlindertje wandelde al drinken over de bloemen en zat eigenlijk geen moment stil. Fotograferen van statief was dus geen optie. Uit de hand dan maar. Kon ik meteen de OS (Optical Stabiliser) van het objectief testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *