Zwarte Ooievaar

Zwarte Ooievaar

Canon 60d, ef 500mm f4, 1.4x tc; iso200, f/5.6, 1/125s, +1 stop; 21 september 2023, Doetinchem – De Zumpe

Een aantal keer had ik de vogel al gemist. Gisteren was het voor het eerst raak en vond ik de vogel in een plasje. De zon stond hoog het het licht was hard. Ook zag ik warmtetrillingen door mijn zoeker. Dat werd dus niks. Vandaag was er veel bewolking en regen beloofd. De regen bleef gelukkig even uit. Wel was het bewolkt. Bij aankomst was er geen Ooievaar te bekennen. Dus maar even een rondje gelopen in het gebied. Toen ik weer terug bij af was zag ik ineens de vogel staan. Veel actie was er niet. Beetje dutten, beetje gapen. Maar ach, wat maakt het uit. Het is een prachtige vogel. Na een paar foto’s genomen te hebben ben ik weer huiswaarts gekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *